Tech-talk: De nieuwe aanwinst

Op een dinsdag in september neem ik een rigoureus besluit dat mijn fotografie-avontuur een nieuwe wending geeft. Ik pak zorgvuldig mijn Canon fotoapparatuur, samen met enkele waardevolle extra's, in en vertrouw deze toe aan iemand die nu deze items voor mij gaat verkopen. Naast de camera's en lenzen besluit ik ook om mijn Sony FE 200-600 mm F5.6-6.3 G OSS objectief te verkopen en te ruilen voor een splinternieuwe camerabody en een veelzijdig allround objectief.

Het opruimen van zeven van mijn geliefde objectieven, een vertrouwde camerabody, flitsers, statieven, en zelfs een kleine maar betrouwbare Fuji-camera met diverse accessoires, creëert niet alleen fysieke ruimte in mijn huis, maar brengt ook een gevoel van ruimte in mijn hoofd teweeg. Te midden van de lege plekken op de planken en in de kasten ontstaan er alweer nieuwe ideeën op fotografisch gebied in mijn gedachten en ik kan niet wachten om deze ideeën in de praktijk te brengen.

Sony Alpha 6700 camera met Sony FE 20–70 mm F4 G objectief
Foto van sony.nl

Het voelt bevrijdend om de ballast van overbodige apparatuur en accessoires achter me te laten. Nu ik een frisse start maak met een nieuwe camerabody en een allround objectief, voel ik dat er een wereld van mogelijkheden voor me ligt. Mijn creativiteit wordt aangewakkerd door de ruimte die ik heb gecreëerd, en ik kan niet wachten om mijn passie voor fotografie in al zijn glorie nieuwe vormen te geven. Dit is slechts het begin van een nieuw hoofdstuk in mijn fotografische reis, en ik ben vastberaden om elk moment en elke gelegenheid te benutten om mijn visie vast te leggen en mijn vaardigheden verder te ontwikkelen.

Ik glimlach breed terwijl ik de winkel binnenloop om mijn nieuwe camera en lens op te halen. Als trotse eigenaar verlaat ik vandaag de winkel met de prachtige Sony Alpha 6700 en het indrukwekkende Sony FE 24-105 mm F4 G OSS objectief. Met deze nieuwe spullen en de al aanwezige foto-uitrusting – Sony Alpha 9 Mark II, Sony FE 100-400 mm f/4.5-5.6 GM OSS, 1,4x-telefotoadapterlens, Canon EF 100mm f/2.8L IS USM en statief met verschillende koppen – kan ik nu elke vorm van fotografie aan. Met handige plamps, essentieel voor het vastzetten van kleine objecten bij macrofotografie, filters voor sfeervolle beelden, en mijn star tracker voor adembenemende astrofotografie, heb ik nog veel te ontdekken. Die star tracker heb ik tijdens de Covid-19 pandemie aangeschaft, maar tot nu toe maar één of twee keer gebruikt. Deze speciale tracker zorgt ervoor dat ik adembenemende astrofotografie kan creëren, zelfs in de donkerste nachten.

Sony FE 24–105 mm F4 G OSS objectief
Foto van sony.nl

Een stevig statief, uitgerust met verschillende koppen voor elke mogelijke vorm van fotografie, staat nu trots naast mijn nieuwe apparatuur. Met een gevoel van opwinding en voldoening realiseer ik me dat ik nog een hele wereld van fotografische mogelijkheden te ontdekken heb. Ik ben klaar om alles wat ik zie om te zetten in tijdloze beelden. Mijn creatieve reis gaat nu opnieuw beginnen.

Vorige
Vorige

Een kleine reflectie: Harmonie in kleuren

Volgende
Volgende

Dossier fotohutten: Tussen teleurstelling en triomf