Geluksmomentje: Groene specht

Op een warme dag in de vroege herfst, terwijl de zonnestralen zachtjes door de bomen breken, bevind ik me verscholen in een goed gecamoufleerde schuilhut. Al jaren ben ik gefascineerd op zoek naar de mysterieuze Picus viridis, een prachtige vogel met felgroen verenkleed en een kenmerkende lach, die altijd ongrijpbaar lijkt. De schuwe en behendige vogel, is een meester in het vermijden van menselijke waarneming. 

Plotseling verschijnt de groene specht aan de rand van de vijver, op slechts enkele meters van mijn camera. Mijn hartslag versnelt terwijl ik door de zoeker kijk. De groene veren schitteren in het door bomen gefilterde licht en de jonge specht lijkt zich niet bewust van mijn aanwezigheid.

Ik druk op de ontspanknop en houd mijn adem in terwijl mijn camera een reeks opnamen maakt. Ik weet dat ik slechts een paar seconden heb om de perfecte foto te maken. De vogel beweegt zich, draait zijn hoofd op karakteristieke wijze en vliegt naar de andere kant van de vijver, voordat hij onzichtbaar het bos in verdwijnt. Ik weet dat ik iets bijzonders heb vastgelegd.

Ik bekijk de foto's op mijn camera en een glimlach verschijnt op mijn gezicht. De details, de kleuren, de houding van de groene specht zijn perfect vastgelegd. Ik heb eindelijk mijn droom verwezenlijkt.

Ik verlaat de schuilhut, mijn camera zorgvuldig opgeborgen. Terwijl ik het bos uitloop, voel ik een diepe tevredenheid en voldoening. Mijn lange zoektocht wordt eindelijk beloond, en ik weet dat ik deze kostbare momenten in de natuur nog vele malen zal koesteren, dankzij mijn magische ontmoeting met de groene specht.

Vorige
Vorige

Op zoek naar: Pandion haliaetus

Volgende
Volgende

Geluksmomentje: Vuurgoudhaantje