Fietsmomentjes september

Fietsmomentjes: een paar waardevolle herinneringen die ik koester en niet wil verliezen.

Terug naar de Sallandse heuvelrug

De slang

Op de terugweg wordt mijn blik getrokken naar een kronkelende vorm op het pad voor me. Het is de allereerste keer dat ik een slang in het wild zie! Ik kan mijn ogen niet geloven en in een reflex ga ik op de rem staan om te voorkomen dat ik midden over de slang fiets. De ringslang verdwijnt behendig tussen de hoge maïs, voordat ik mijn camera kan pakken om het moment vast te leggen.

 

Veluwse heide

1500-1666

Op 2 september zie ik onderweg op de Sallandse heuvelrug de eerste 1500 kilometer op mijn teller staan. Ik heb de fiets net zes en een halve week. De volgende dag stap ik na een tocht van 115 kilometer van mijn fiets om 1666 op de teller te zien staan. Dan realiseer ik me dat ik geen foto heb gemaakt 1000 kilometer eerder. Beetje jammer ;-)

 

Verboden selfie

Het kost even wat moeite en geduld om haar door de smalle voetgangerssluis te loodsen, maar het is absoluut de moeite waard. Ze heeft haar zinnen gezet op een foto bij dit betoverende heideveld, en als dienstbare selfie-assistent heb ik geen andere keuze dan haar wens te vervullen.

 

Door de bossen op de warmste 10 september ooit

 
Vorige
Vorige

Geluksmomentje: Vuurgoudhaantje

Volgende
Volgende

Een kleine reflectie: Harmonie in kleuren